Cupping Massage

Cupping is een traditionele Chinese massagevorm waarbij er gebruik gemaakt wordt van glazen koppen. Deze glazen koppen laat men vacuüm trekken op de huid, waardoor de doorbloeding van de huid en de spieren wordt bevorderd. Het lichaam wordt zo ontdaan van afvalstoffen.

De cupping massage van het heden is bedoeld om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. De massage wordt uitgevoerd met speciale cups, welke zijn vervaardigd uit glas, silicone, bamboe of plastic. Deze bokaaltjes worden vacuüm op de huid aangebracht. Door het creëren van een vacuüm op de huid, en het naar de oppervlakte brengen van dieper gelegen afvalstoffen, raken de spieren en de huid beter doorbloed. Hierdoor is het voor het lichaam mogelijk zich sneller en gemakkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Door de eventuele “bloeduitstorting” die ontstaat, gaat het lichaam het zelf genezend vermogen activeren.


Het stimuleert de bloedcirculatie, het ontgiftingsproces. Het kan zorgen voor een sneller spierherstel na het sporten. Weefsels van de huid worden soepeler dus verklevingen, cellulite en rimpels kunnen er ook door verminderen.

Je wordt niet blauw, of paars. Gewoon een heerlijke ontspannende en ruimte gevende massage!!!

Het is zeker niet zoals de “horror” verhalen die je verder op internet leest! Het is zeer aan te raden!!