Reflexzone massages

Op de handen, voeten en oren bevinden zich zogenaamde reflexzones, die corresponderen met alle organen en delen van uw lichaam. Wanneer u ziek of gespannen bent, worden deze punten gevoelig en soms pijnlijk. Door het masseren van de reflexzones wordt invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen en organen die met de reflexzones in verbinding staan.

Deze massagevorm is al heel oud. De oudste bewaard gebleven bronnen zijn muurschilderingen uit 2330 voor Christus. Dit is gevonden in het graf van de geneesheren inĀ  Egypte. Naast de Egyptenaren gebruikte ook de chinezen en Indiaanse stammen deze massagemethode.

Reflexologie kan bij iedereen worden toegepast. Zowel bij gezonde als bij zieke mensen. Bij gezonde mensen werkt het stimulerend en preventief. Bij zieke mensen kan het een genezingsproces bevorderen en symptomen verminderen.
Reflexologie zou altijd heel rustgevend en aangenaam moeten aanvoelen. Het is de bedoeling stress en spanning weg te nemen. Deze vorm van massage gaat de blokkades in het energiesysteem van het lichaam opheffen door de overeenkomstige zones te masseren. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om weer in balans te komen. De energie kan weer vrij stromen en het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.